2 Ocak 2020 Perşembe

Argan Yağı

Argan yağı veya doğal altın, güneşte kurutulduktan sonra meyvelerde var olan çekirdekten elde edilen kozmetik ve yenilebilir bir malzemedir. Fas argan yağı, cilde önemli faydalar sağlayan vitaminler, mineraller, yağ asitleri ve antioksidanlar barındırmaktadır. Bunlar, elastikiyetin korunması ve erken yaşlanmanın önlenmesine yardımcı olur. Besleyici özellikleri sayesinde cilt dolgun, daha genç ve parlak görünmektedir. Tabi ki argan yağının faydaları bu şekilde saymakla bitmez. Bende bu yazımda argan yağının içeriğine, besin değerine ve cilt bakımından uygulamasına değineceğim. Bakalım argan yağının cilt bakımından nasıl bir rolü varmış. İyi okumalar.

Argan Yağı ile Cildi Nemlendirme



Argan yağı en çok cildi nemlendirmek ve yumuşatmak maksatlı kullanılmaktadır. Aynı zamanda cilt nemlendiricisi olarak popüler şekilde kullanılmaktadır. Yüksek E vitamini ve yağ asidi içeriğiyle argan yağı cilde doğal bir destek vermek maksatlı ideal bir malzemedir. Kolay şekilde emilir ve yağsız ve tahriş edici olmamaktadır, bu da onu harika bir doğal nemlendirici yapmaktadır.

Yüz ve boyun da dahil olmak üzere vücudun her alanında uygulaması kolaydır. Herhangi bir yüz ve vücut losyonu gibi hafif sürtünme hareketleri kullanarak cildinize birkaç damla ile pürüzsüz hale getirebilirsiniz.

Argan Yağının Saça Faydaları


Argan yağının saçı hem yumuşak hem de ipeksi ve daha parlak bir görünüme sahip olduğu kanıtlanmıştır. İdeal saç kremi ve bölünmüş uçları tedavi etmeye ve kıvırcık saçları evcilleştirmeye bile yardımcı olabilmektedir. Saçınızı düzeltmek için argan yağı kullanmak oldukça kolaydır. Farklı uygulamalarla da farklı sonuçlar için kullanmanın pek çok yolu bulunmaktadır.

Saç Derisi Bakımı


Henüz saç dökülmesi yaşamıyor olsanız bile bazı kafa derisi koşulları saç dökülmesinin öncüsüdür. Argan yağı tedavisi bu saç derisi koşullarını tedavi edebilir, bu sayede de saç dökülmesini önleyebilmektedir. Dermatit, sedef hastalığı, kepek, kuru kafa derisi veya sebore (aşırı yağlı kafa derisi), kaşıntı, yanma, pul pul kafa derisine neden olabilir ve sonuçta saç köklerini tıkar ve saç dökülmesine katkıda bulunmaktadır.

Altta yatan bu kafa derisi sorunlarını tedavi etmek ve saç dökülmesini önlemek için Argan yağı kullanalım. Saç folikülleri, şampuan ve havlu kuru saçları açmak için kafa derisini eksfoliye ederek başlayalım, sonra haftada 2-3 kez 10 dakika boyunca kafa derisine birkaç damla argan yağı ile masaj yapalım. Kafa derisi durumu düzelinceye kadar kafa derisi tedavisine devam edelim, sonra kafa derisi ve saç sağlığını korumak için haftada bir kez birkaç damla argan yağı masajı uygulayın.

Argan ile Tırnak Bakımı


Argan yağı, sağlıklı tırnakları korumak için mükemmeldir. Fakat piyasada bir çok argan yağı bulunmaktadır. Salon yada tırnak uzmanına gittiğinizde, ek bir ücret karşılığında size sunabilirler. Kaldı ki internet üzerinden de bir şişe satın alabilirsiniz, böylece saçınız, cildiniz ve tırnaklarınız için istediğiniz zaman uygulama şansı bulabilirsiniz. Argan yağı kullanırken saçınıza, cildinize veya tırnaklarınıza çok fazla dökmeniz gerekmemektedir. Yalnızca birkaç damlanın vücudunuz için harikalar yaratabilirsiniz. Örneğin, tırnaklarınızı nemlendirmek ve ellerinizi de yumuşak tutmak için her tırnağa sadece birkaç damla yeterlidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder