30 Kasım 2016 Çarşamba

Sedefin Kesin Çözümü


Sedefin Kesin Çözümü
Psoriasis; pembe - kırmızı, hafif kabarık bir alanda beyaz, kalın, parlak ve kuru kepekler yaşanmasıyla  halk arasında sedef hastalığı denen bir cilt hastalığıdır. Dünya nüfusunun neredeyse %2’sinde bu hastalık ile karşılaşır. Her yaşta yaşanabilen bu hastalık, beklenmedik bir biçimde ortaya çıkabilir. Sedef hastalığı; birkaç ay veya birkaç yıl devam edebilirken, bazı hastalarda ise ömür boyu aralıklı bir şekilde yaşanabilir. Bulaşıcı bir cilt problemi değildir. Yazımda sedef hastalığı nedir, nasıl geçer, tedavi yöntemleri nelerdir, kesin çözüm yöntemleri nelerdir gibi sorulara cevaplar aradım. İyi okumalar. 

Sedef Hastalığı Nedenleri

Sedef hastalığının nedenleri halen tam olarak bilinmiyor.  Sağlıklı bir insanda deri hücreleri 28-30 günde olgunlaşır. Sedef hastalarında ise bu süre 3-4 güne kadar hızlanabilir. Hızlı çoğalan hücreler deri üstünde birikerek kepeklenmelere yol açar.

Sedef Hastalığı Nasıl Geçer

Sedef Hastalığı Nasıl Geçer
Bu yazımızda sizlere sedef hastalığının nasıl geçeceği hakkında konuşacağız. Herkes sedef hastalığına yakalanabilir, fakat genelde yetişkinlerde karşılaşılan bir problemdir. Pek çok örnekte, sedef hastalığına yakalanan kişilerin ailesinde de sedef hastalığı olduğu görülmüştür. Aynı zamanda sedef hastalığına kadınlar da erkekler kadar sık yakalanabilir. Yazımda sedef hastalığı nedir, nedenleri nelerdir, belirtileri nelerdir, nasıl geçer, tedavi yöntemleri nelerdir gibi sorulara cevaplar aradım. İyi okumalar.

Sedef Hastalığı Nasıl Geçer ?

Sedef hastalığı bağışıklık sisteminde başta T hücresi adında ki beyaz kan hücresi türünden dolayı oluşmaktadır. T hücreleri, vücudun enfeksiyona ve hastalığa karşı korunması noktasında etkilidir. Sedef hastalığında, T hücreleri yanlışlıkla aktifleştirilir. Çok aktif olurlar ve diğer bağışıklık tepkilerini arttırır. Bu cilt hücrelerinin şişmesine ve hızlı çoğalmaya neden olur. Sedef hastalığı olan kişiler bazen cildin daha iyi hale geldiğini ve bazen daha da kötüleştiğini görebilir. Cildin daha da kötüleşmesine yol açan bazı durumlar da şunlardır:

Sedef Hastalığı Tedavisi

Sedef Hastalığı Tedavisi
Cilt hastalıkları noktasında belki de sizin en çok canınızı sıkacak olanı sedeftir. Yazımda sizlere sedef hastalığının tedavilerini aktaracağım aynı zamanda; sedef nedir, neden olur, belirtileri nelerdir, nasıl geçer gibi sorulara cevaplar aradım. 

Sedef Hastalığı Nasıl Geçer

Sedef hastalığınızı tedavisi, iyi hastalık yönetimi ve genel sağlık noktasında oldukça önem arz etmektedir.  Belirtilerinizi azaltan veya tamamen geçiren bir tedavi bulmak için doktorunuzla beraber bir yöntem arayın. Sedef hastalığına yakalan kişiler için neyin işe yaradığını bilemeyebiliriz. Bunun esas sebebi farklı tedavi seçeneklerini bilmek önemlidir ve sizin için doğru uygulamayı bulana kadar denemeye devam edin.

Sedef Hastalığına Ne İyi Gelir?

 Sedef Hastalığına Ne İyi Gelir
Sedef hastalığı çoğunlukla saçlı deride, dizde, dirseklerde yaşanan bir cilt problemidir. Kızarık üzeri beyaz yapışık kabuklar belirtileri arasındadır. Sedef hastalığı adını bu belirtilerden almaktadır. Bunun yalnızca saçlı deride karşılaşılan formu, tüm vücudu tutan formu, birde iltihaplı halde ki formu bulunur. Bunda sivilce benzeri böyle beyaz beyaz uçları olan belirtiler tüm vücudu tutmaktadır. Bunun yalnızca el ve ayağı tutanı ve sedef hastalığının bölgelere göre, yerleşim yerlerine göre türleri bulunur. Birde pişik benzeri koltuk altında katlandı alanda görülen psoriasis inversa dediğimiz daha farklı bir tipi de bulunur. Sedef hastalığına bu noktada ne iyi gelir, nasıl geçer, tedavi yöntemleri nelerdir gibi sorulara cevaplar aradım.

Sedef Hastalığı


Sedef Hastalığı

Sedef Hastalığı
Sizlere görülme ihtimali yüksek olan bir cilt hastalığı olan sedef hastalığı hakkında bir makale hazırladım. Psoriasis yani sedef, dünyada görülme oranı yaklaşık %2'dir. Sedef pembe – kırmızı, hafif kabarık bir zemine beyaz, kalın, parlak ve kuru pullanmalara yol açtığından halk arasında sedef hastalığı olarak adlandırılmaktadır. Yazımda sedef hastalığı nedir, nedenleri nelerdir, belirtileri nelerdir, nasıl geçer gibi sorulara cevaplar aradım. İyi okumalar.

Sedef Hastalığı

Sedef, ciltte gümüşi pullarla kaplı, kırmızı, pul pul, huysuz lekelere yol açan bir cilt hastalığıdır. Bu lekeler normal şartlar altında dirseklerinizde, dizlerinizde, kafa derinizde ve bel altında görünür ancak vücudunuzun herhangi bir yerinde de görünebilir. Çoğu insan yalnızca küçük yamalarla etkilenir. Bazı durumlarda, yamalar kaşıntılı veya yara görebilir.