30 Kasım 2016 Çarşamba

Sedef Hastalığına Ne İyi Gelir?

 Sedef Hastalığına Ne İyi Gelir
Sedef hastalığı çoğunlukla saçlı deride, dizde, dirseklerde yaşanan bir cilt problemidir. Kızarık üzeri beyaz yapışık kabuklar belirtileri arasındadır. Sedef hastalığı adını bu belirtilerden almaktadır. Bunun yalnızca saçlı deride karşılaşılan formu, tüm vücudu tutan formu, birde iltihaplı halde ki formu bulunur. Bunda sivilce benzeri böyle beyaz beyaz uçları olan belirtiler tüm vücudu tutmaktadır. Bunun yalnızca el ve ayağı tutanı ve sedef hastalığının bölgelere göre, yerleşim yerlerine göre türleri bulunur. Birde pişik benzeri koltuk altında katlandı alanda görülen psoriasis inversa dediğimiz daha farklı bir tipi de bulunur. Sedef hastalığına bu noktada ne iyi gelir, nasıl geçer, tedavi yöntemleri nelerdir gibi sorulara cevaplar aradım.

Sedef Hastalığı




Sedef hastalığına iyi gelen bir çok yöntem bulunmaktadır.  Kalın losyonlar veya kremler uygulayın, daha sonra vazelin, kısalma veya zeytin yağı gibi merhemlerle cildinizi nemlendirin. Bu uygulamaları düzenli bir yolla yapın.  Kuru cilt tahriş ve kaşıntıyı daha da kötüleştirir.

Sıcak, yapışkan yaz aylarında çok kalınlaşmayın. Yoğun kremlerle karıştırılan ter, sedef hastalığınızı daha da kötüleştirebilir.

Banyodan veya duştan hemen sonra kendinizi biraz havlu bir bez ile patlayın - ovmayın - ve suda tıkamak için kremleri koyun.

Yatmadan önce cildinizi bir bandaj veya plastik sargı ile sarın. Sabahları bölgeyi nazikçe yıkayın. Zamanla bu, ölçeklemeyi azaltabilir.

Çok fazla banyolar ve duşlar cildinizi kurutabilir. Bunu gerçekleşmesini engellemek için şunları yapabilirsiniz:

Suyun çok sıcak olmadığından emin olun. En iyisi ılık.
Cildinizi yatıştırmak için bir dakikalığına batırdıktan sonra banyo suyuna tuz, yağ veya ince öğütülmüş yulaf ezmesi ekleyin. Düz su nemi emer.
Daha az duş ve hamam alın. Doğal yağlar için cildinizi soyabilirler. Özellikle kış aylarında, her iki günde veya üç günde bir kez batırın.

Her geçen gün sedef hastalığına karşı koyu gıdalar dökmek dağınık ve zor olabilir, ancak bunu yapmak zorundasınız. Doktorunuz kremleri veya merhemleri önerirse günlük rutinin bir parçasını yapın.

Güneşin Etkileri



Güneş ışığı cildinizin durumunu iyileştirebilir ancak güneş yanığı daha da kötüleşir. Sedef hastalığı olmayan cilt bölgelerinde çinko oksitli SPF30 veya daha yüksek bir güneş koruyucu kullanın. Ne kadar güneş alırsın. Haftada 3 gün günde yirmi dakika iyi bir başlangıçtır. İlk önce doktorunuzla konuşun, çünkü bazı ilaçlar güneşle birleştiğinde güvenli değildir.
Alışkanlığın kötüye gittiği sağlık problemlerinin uzun listesine sedef hastalığı ekleyebilirsiniz. Bir çalışmada, günde bir paketten daha fazla sigara içen insanlar, yarım paket veya daha az sigara içenler kadar ciddi bir vakanın olma ihtimali iki kat daha yüksekti. Zaten sedef hastalığı olan kadınlarda etkiler daha da kuvvetliydi. Alışkanlığı başlatmak, durumunuza iyi bakabilmeniz için yapabileceğiniz en iyi şeylerden biridir.

Sedefin Nedenleri


Sedef hastalığı yoğun şekilde alkol içen insanlarda daha sık görülür. Alkol erkeğin sedef hastalığını kadınlardan daha fazla etkileyebilir. Ne kadar fazla? Günde iki saatten fazla içki içen kadınlar için erkekler için günde iki içecek.

Herhangi bir gıdanın hastalığı daha iyi veya daha kötü hale getirdiğine dair kesin bir kanıt yok. Aynı zamanda birçok kişi şeker, beyaz un, gluten ve kafein gibi gıdaları kestikten sonra yaralarının iyileştiğini söylüyor. Özellikle sağlıklı olmayan gıdaları keserseniz, denemek sizi incitmez.

Durumunuzun benlik saygısına zarar vermesine izin vermeyin. Ruh haliniz üzerinde bir ücret almakta olduğunu düşünüyorsanız yardım isteyin. Psikolog veya sosyal hizmet uzmanı gibi bir terapistle konuşun.

Ayrıca bir destek grubuna katılabilirsin. Neler yaşadığınızı anlayan diğer insanlarla zaman yardımcı olabilir.


KAYNAKLAR 

http://www.webmd.com/skin-problems-and-treatments/psoriasis/overview#2

http://www.health.com/health/gallery/0,,20767111,00.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder