23 Aralık 2016 Cuma

Adaçayı Yağı

Adaçayı Yağı
Adaçayı Yağı, botanik adlandırma sisteminde olan bir bitkidir. Özellikle cilt bakımı meselesinde kozmetik dünyada bilinen ve sıklıkla kulağınıza çalışanan bir isimdir. Sayısız güzellik bakım malzemesinde esasında bilge esansiyel yağ olan ada çayı yağı içerdiklerini iddia edilmektedir.

Adaçayı Yağı

Bu uçucu yağ, adaçayı yapraklarının buharla damıtılmasıyla elde edilmektedir ve başlıca Aesculetinen, Alpha Humulene, Alpha Thujene, Alpha Thujone, Alpha Terpineol, Alpha Terpeninler, Alfa Pinene, Alfa Maaliene, Aromadendrene, Beta Pinene, Beta Copaene, Beta Thujone, Kirniyol, Terpinenol, Thujanol ve Terpinolen benzeri organik polimerlerden meydana gelen gruptan seçilen en az bir gruptan seçilmiş en az bir grup ile ikame edilmektedir.

Adaçayı Yağı Faydaları

“Adaçayı” kelimesi, “kurtarmak” anlamına gelen Latince “salvere” kelimesinden gelmektedir. Bu, bitki kesinlikle sağlığınızı kurtarabilecek özelliklere sahip olduğunun adeta kanıtlamaktadır. Adaçayı yağının faydaları saymakla bitmez. 


Antifungal: Bu uçucu yağda kafur ve kamfen varlığı ona antifungal özellik kazandırır. Bu yağ içeride ve dışarıda fungal enfeksiyonları inhibe edebilir ve dizanteri, deri hastalıkları, Atlet's Foot veya dermatit gibi fungal enfeksiyonlardan kurtulabilir. Bu özellik, cilt bakım ürünlerinde kullanılmasının ardındaki nedenlerden biridir.

Antimikrobiyal: Sage essential oil içerisindeki fungal enfeksiyonlara karşı koruma sağlayan bileşenler aynı zamanda mikrobik enfeksiyonlara karşı da koruma sağlar. Bu nedenle, küçük yaraları veya kesikleri, rahatsız edici veya potansiyel olarak tehlikeli enfeksiyonlardan korumak için koruyabilirsiniz.

Antibakteriyel: Bakterileri öldürür ve vücuttaki büyümelerini engellediği için, bu yağ bakteriyel enfeksiyonlara karşı eşit derecede yararlıdır. Kulak, burun, boğaz, gözler, cinsel organlar, üretra, kolon, bağırsaklarda olduğu kadar deride ve yaralarda da bakteri enfeksiyonları gibi rahatsızlıkları iyileştirmek için bu özellik kullanılabilir.

Antioksidan: Bu belki de bu uçucu yağın en değerli yönüdür ve yaşlanmayı önleyici ve cilt bakım ürünlerindeki yaygın kullanımının arkasındaki nedendir. Antioksidanlar, adından da anlaşılacağı üzere, yaşlanmanın başlıca nedenleri olan vücuttaki oksidanlara veya serbest radikallere karşı etki eder. Bu antioksidanlar yaşlanmayı yavaşlatır ve kırışıklıklar, cilt ve kasları sarkma, görme ve işitme yeteneklerinde azalma, beyinde arıza, hafıza kaybı, dokuların bozulması, maküla dejenerasyonu ve sinir hastalıkları gibi yaşlanma belirtilerini önler.

Antiseptik: Antimikrobiyal, antibakteriyel ve antifungal özelliklere sahip olduğundan yaralar, cerrahi insizyonlar, doğum sonrası yaralanmalar, ülserler ve yaralar için antiseptik olarak işlev görür.

Anti-inflamatuar: Deride bulunan iltihapları, ateş nedeniyle ortaya çıkan iltihapları ve zehirli materyali kan dolaşımına sokar. Aynı zamanda, aşırı zehirli içeceklerin ve uyuşturucuların, aşırı tuzlu veya baharatlı yiyeceklerin yutulması, çok sıcak rüzgarların etkisi vb. Etkilerini azaltır. Mide, bağırsaklar ve boşaltım yollarındaki iltihapları da iyileştirmeye yardımcı olur.


Antispazmodik: adaçayı uçucu yağın bu özelliği, karın ağrısı, göğüs ve bağırsakta ağrı ve öksürük, konvülsiyon ve kramp gibi spazmlardan kaynaklanan tüm problemlerin tedavisinde yararlıdır.

Cholagog ve Koloretik: Bu özelliklerin her ikisi de safra boşalımını arttıran bir madde olan aynı şeyi ifade eder. Bu sindirimde yardımcı olur, mideyi yatıştırır ve aşırı asitlerden kaynaklanan iltihaplara karşı bütün sindirim sisteminin işlevselliğini geliştirir. Aynı zamanda midede ve kan dolaşımındaki asitleri nötralize eder, böylece asidite ve asidozdan kurtulmayı sağlar; bu da asidite bağlı olarak peptik ülserlerden, ayrıca asit seviyeleri yükseldiğinde ortaya çıkan kaynama, patlama ve cilt hastalıklarından korur. kan.

Cicatrisant: Bu, kozmetik dünyasında anti-mark ve anti-spot kremin anahtar bir maddesi olarak güçlü bir yer edinmiş olan bir diğer özelliktir. Bu özellik, yara izlerini, yağ çatlaklarını, doğum sonrası karın çatlak izlerini ve kaynar, çiçeği ve yaralarla kalan lekeleri ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Bu aynı zamanda yaraların ve insizyonların çabuk iyileşmesinde de yardımcı olur.

Depuratif: Sage essential oil, toksinlerin atılım yoluyla atılım yoluyla veya terleme yoluyla hızlanmasını hızlandırır ve böylece bir depuratif olarak hareket ederek kanı arındırır.


Adaçayı Yağının Vücut Üzerindeki Etkileri


Aromaterapistler ve ilgili alternatif sağlık pratisyenleri tedavilerinde genellikle sık sık adaçayı esans yağını kullanıyorlar ve destekçileri bunun birçok sağlık yararına sahip olduğuna inanıyor.

İnsanlar, aşağıdakiler dahil, potansiyel özelliklerinden biri veya birkaçı için adaçayı yağını kullanabilir:


  • antidepresan etkileri
  • anti-enflamatuar etkiler
  • sindirimi rahatlatmak
  • antibakteriyel etkiler
  • stres giderici
  • dolaşımın güçlendirici


Sindirim: Sindirim sisteminde, safra ve mide suları salgılamayı ve sindirim sürecini engelleyen mikrobik büyümeyi engelleyerek gıdaların parçalanmasını kolaylaştırarak hazımsızlık durumunda sindirim amaçlı bir ilaç olarak hareket eder.

Dezenfektan: iç ve dış enfeksiyonlardan sağlam bir koruma sağladığından adacık esans yağının antibakteriyel, antifungal, antimikrobiyal ve antiseptik özelliklerini etkili bir dezenfektan haline getirir.

Emenagog: Bu esansiyel yağ menstrüel siklusları düzenler ve tıkanmış adetlerin hafifletilmesine yardımcı olur. Bu yağ östrojen gibi belli hormonları aktive eder ve menstrüasyonun düzgün olmasına yardımcı olur ve baş ağrısı, mide bulantısı, halsizlik, yorgunluk, depresyon, ruh halleri ve diğer ilişkili semptom belirtileri gibi sorunlardan kurtulma sağlar.

Ekspectoran: Göğüs ve solunum yollarındaki öksürük, soğuk algınlığı ve enfeksiyonlardan rahatlama sağlayabilir. Aynı zamanda soğuktan kaynaklanan tıkanıklığın rahatlamasını sağlar.

Febrifuge: Sage essential oil, enfeksiyonlarla mücadele ederek ve ateşten gelen iltihaplanmayı azaltarak ateşleri azaltır.

Müshil: Boşaltımı kolaylaştırır ve bazı sıvıların deşarjını arttırarak kabızlıkları ortadan kaldırır ve bağırsakları uyarır.

Adaçayı Yağının Uyarıcı Özelliği


Adaçayı yağının tüm özellikleri tek bir terimle açıklanacaksa, o zaman "Uyarıcı" uygun olur. Gösterdiği özelliklerin çoğu bu mülkün farklı ifadeleridir. Beyni, sinir sistemi, karaciğer, dalak, dolaşım ve boşaltım sistemlerini uyarır ve böylece onları harekete geçirir ve optimize eder.

Adaçayı yağı, dermatit, herpes, sedef hastalığı, sinüzit, astım ve bronşit, balgam birikimi, serebral felsefe, depresyon, siyatik ve lumbago gibi zihinsel kararlılık, uyanıklık yaratmaya yardımcı olur.

Adaçayı Yağı Yan Etkileri


Epilepsi, histeri ya da öyküsü olanlar sinirsel bir uyarıcı olmak onu kullanmaktan kaçınmalıdır. Dahası, doğasında toksik olan kafur ve kamfen içerdiğinden hamilelik sırasında kaçınılmalıdır.
Adaçayı Esansiyel Yağı, Clary Sage, Geranium, Zencefil, Lavanta, Portakal, Vetiver, Neroli, Rosemary ve Çay Ağacı'nın uçucu yağlarıyla iyi harmanlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder