8 Aralık 2016 Perşembe

Egzama Nedir ? Neden Oluşur ?


Egzama
Egzama rahatsızlığa yol açan ve çirkin bir görüntüye neden olan bir deri hastalığıdır fakat o kadar da tehlikeli değildir. Basit bir tedavi uygulayarak kontrol edilebilir. Egzama kaşıntıya yol açması ve rahatsızlık vermesinin yanında, el kol ve yüz gibi açıkta kalan yerlerde meydana geldiğinde çirkin bir görünümü bulunur. Her on iki kişiden birinde, herhangi bir zaman dilinde egzama olur. Yazımda sizlere egzama nedir, neden oluşur, nasıl geçer, nasıl korunuruz, bitkisel tedavisi var mı gibi sorulara cevaplar aradım.

Egzama 


Egzamada iltihaplı deri bölgesi kızarır ve had safhada kaşınır. Aynı zamanda kurur ve üstünde sivilce vari oluşumlar yaşanır; yer yer su toplamaları oluşur. Hastalığın yol açtığı rahatsızlık daha çok kaşımaya ve oluşan çatlaklardan giren mikropların sebep olduğu enfeksiyonlardır. Egzamalı bölge kaşınırsa, zaten yayılma eğilimi olan bu enfeksiyon yayılır ve deri kanar ya da iltihaplanıp ağrıya yol açar. Çatlaklardan sızan mikroplar bedene yayılmaktadır. Kaşınarak tahriş edilen egzama bölgesi oldukça rahatsızlık vericidir. Egzama önce yüzde ve baş derisinde yaşanır. Bu noktada kontrol edilemezse kollarda ve bacaklarda, özellikle derinin katlandığı ya da giysilerin sürtündüğü yerlerde meydana gelir.


Atopik dermatit kalıcılık arz edebilir. Kontrol etmek için aylar veya yıllar boyunca çeşitli tedavileri denemiş olabilirsiniz. Tedavi başarılı olsa dahi, belirtiler ve semptomlar tekrarlanabilir. Tedaviye başlayabilmeniz için durumu erkenden fark etmeniz önemlidir. Düzenli nemlendirme ve diğer kişisel bakım adımları yardımcı olmazsa, doktorunuz aşağıdaki tedavilerden birini veya birkaçını önerebilir:

Egzamanın Belirtileri



Egzama olup olmadığını kesin olarak söylemek zor olabilir. Bunu öğrenmek için bir dermatologa gitmeniz gerekebilir.


Randevunuzda doktorunuz cildinizi kontrol edecek ve sizinle beraber, genel olarak sağlık geçmişiniz ve ailenizde meydana gelen kızarıklıklar veya alerjiler hakkında konuşacaktır.







 Egzamanın Tedavi Yöntemleri

Egzama da, tedavisi ihmal edilen durumlarda, deride geri dönüşümsüz durumlar yaşanabilir. Deride kalınlaşma ve deri renginde koyulaşma bazen yıllarca sürebilir. Stresin yol açtığı bu hastalık da strese neden olur ve olay bir kısır döngü halinde devam edebilir. Bu nedenle hastalığın erken tanısı ve tedavisi önemlidir. Tedavide kaşıntıyı önleyici sistemik ve lokal ilaçlar ve kremler kullanılmaktadır. Sebep olan herhangi bir başka problemin yaşanıp yaşanmadığı araştırılır. İleri durumlarda psikolojik destek de gerekebilir.





KAYNAK


http://www.livescience.com/34721-eczema-skin-disorder-symptoms-treatment.html
http://www.eczemacompany.com/ 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder