8 Aralık 2016 Perşembe

Sivilce Nedir

Akne Nedir
Dünyada görülen en yaygın cilt problemi sivilcedir. Uzmanlar sivilcenin sebepleri konusunda bilimsel bir fikir birliğine ulaşamamışlardır. Yüz sivilcelerini temizlemenize ve sağlıklı cildin tadını çıkarmaya yardımcı olmak için birçok sivilce tedavi seçeneği bulunur. Cilt bakım ürünleri, niçin sivilce tedavilerinin etkili olduklarını ve sivilcelerin neden olduğu en son araştırmalarla nasıl ilişkili olduklarını anlamanız sizin için önemli olduğuna inanıyoruz. Yazımda sivilce nedir, neden olur, sivilce tedavi yöntemleri nelerdir, belirtileri nelerdir gibi sorulara cevaplar aradım.

Sivilce 


Akne, saç köklerinin altında var olan yağ bezlerini içeren bir cilt hastalığıdır. 11 ve 30 yaşları arasındaki her 4 kişiden 3'ünü etkiler. Tehlikeli değildir, ancak cilt izlerine yol açabilir. Tedavisi ne kadar şiddetli ve kalıcı olduğuyla ilişkili olarak çeşitlenir. Risk faktörleri arasında genetik, adet döngüsü, kaygı ve stres , sıcak ve nemli iklimler, yağ bazlı makyaj ve var olan sivilcelerin sıkılması olarak sıralanabilir.


Akne, sebum yağı ve ölü cilt hücrelerinin birikmesi cildinizin gözeneklerini tıkadığında yetişkinlerde ve gençlerde karşılaşılmaktadır. Sivilceye yol açan bakteri sebum yağını besler, bu sebepten gözenek tıkandığında sebum yağı kaçmazsa bakteriler gelişir. Sebum yağlarının seviyeleri doğrudan hormonal düzeylerden etkilenir.

Akne tedavisi noktasında büyük olasılıkla karşınıza birkaç farklı seçenek ortaya çıkacaktır. Benzoil peroksit ve salisilik asit gibi karışıklığa yol açabilecek çeşitli kimyasal isimler var. Bunların uygulanması noktasında kafanız karışıyorsa mutlaka bir dermatologa başvurun. 


Akne Tedavisi


Akne oluşumunun önüne geçmek için yüzünüzü günde iki kez yıkayın. Akne tedavisi için hafif, nazik bir temizleyici kullanın. Bu, kir oluşmasını önleyecek ve gözenekleri temiz tutacaktır. Bununla beraber, yüzünüzü çok fazla yıkamayın, ölü deri hücrelerine ve tıkanmış gözeneklere, sivilceye yol açabilir. Akne gelişimini önlemek için ölü cilt hücrelerinin cildinizin gözeneklerini temizleyin. Gözeneklerinizi temizleyecek ve tıkanmayı önleyecek salisilik asit barındıran bir krem kullanabilirsiniz.


Benzoil peroksit barındıran topikal bir sivilce tedavisi uygulayın. Benzoil peroksit tedavisi sivileye neden olan bakterilerle savaşacak ve sivilcenin daha fazla salgınını önleyecektir. Bunun cildi kurutabileceğini ve nemlendiricinin gerekli olabileceğini unutmayın. Yüzünüze dokunmaktan kaçının; akne bakterilerini yayabilir ve sivilceleri ve siyah uçları yayabilir. Ayrıca, sivilcelerinizi pozlamanıza ve aynı zamanda da bakteri yaymaya çalışmalısın.
Sivilce tedavileri, topikal kremler, jeller, yüz temizleme losyonları, şiddetli sivilce için doktorunuz veya dermatologunuzdan reçeteyle satılan ilaçlar ve akne için sayısız ev ilaçları ile birkaç farklı çeşidi vardır.


Yeme alışkanlıkları kötüleşen sivilcede nasıl bir rol oynadığı açık değildir. Bilim adamları, iyi bir A ve E vitamini ve çinko kaynağı sunan bir diyet tüketenlerin şiddetli akne riskinin daha düşük olabileceğini söylemektedirler. Bir yorum "tartışmalı" akne gibi diyet arasındaki bağlantıyı açıklar ama düşündürmektedir. Glisemik yükü düşük olan bir diyet sivilce tedavisi sürecinize yardımcı olabilir.

Çay Ağacı Yağı : Indian Dermatology, Venereology ve Leprology Dergisi'nde yayınlanan 60 hastanın çalışmasının sonuçları, yüzde 5'lik çay ağacı yağının hafif ila orta şiddette akne tedavisinde yardımcı olabileceğini öne sürdü .


Çay ağacı yağı satın almak istiyorsanız , binlerce müşteri yorumu ile çevrimiçi olarak mükemmel bir seçim var .

Sivilceye Kesin Çözüm

Cildiniz foliküllerle kaplıdır (gözenek olarak da bilinir). Bu folliküller oldukça fazla sebum yağı üretmekte ve yağ ve ölü cilt hücrelerinin karışımı ile sıkışabilir. Bazı folliküllerin neden aşırı sebum yağı ürettiklerini ve diğerlerini nasıl üretmediği bilinmemektedir. Fakat sebum yağının genel seviyelerini etkileyecek pek çok faktörü bulunur. Sonuç olarak, normal olarak yüzeye giden sebum yağı tıkanır ve sivilene neden olan bakteriler gelişmeye başlar.




Enflamasyonsuz sivilce

Sebum ve cilt hücreleri (korneositler olarak da bilinirler) biriktikçe kompakt ve kalınlaşırlar. Gözeneklerin açılması dar veya kapalıysa, kapalı beyaz komedonlar haline gelir ve daha çok beyaz kafa olarak bilinirler. Bunlar normalde virüs bulaştırılmayacak, ancak bakteriler gözenekleri çevreleyen hücrelere bulaşırsa mümkündür.

Siyah Noktalar

Gözenek açık kalırsa, açık bir komedone veya siyah noktalara neden olur. Bu yaşanırsa, cilt pigmenti melanini barındıran sebum, okside olur ve kahverengi / siyah rengi döndürür. İçeriğin yüzeye boşaltılması uzun zaman aldığından, siyah uçlar çok ısrarcı olabilir. Bununla birlikte, whitehead'lerde olduğu gibi, normalde virüs bulaşmamıştır ve iltihaplanma olasılığı yüksektir.

Hem siyah kafalar hem de beyaz kafalar durumunda, folikül duvarının yangın geçiren akne ile sonuçlanarak rüptürü mümkündür. Rüptür rasgele ortaya çıkabilir, ancak deride toplanma olasılığı daha yüksektir, bu nedenle sivilce eğilimli cildi el değmeden bırakmanız önerilir.

Inflamatuvar sivilce

Enflamatuar sivilce dört ana türü vardır: papüller, püstüller, nodüller ve kistler.

Papüller
Foliküller sebum ve deri hücreleri tarafından bloke olurken, folikül duvarını basınç altında tutar. Basınç yeterince büyükse, duvar kırılabilir ve tıkanmaya neden olan malzeme çevresindeki cilde sızacaktır. Cilt daha sonra bakteriler nedeniyle enfekte olur ve iltihaplanır. Bu cilt üzerinde kırmızı bir yumru oluşturur.

Püstüller
Bir püstül, beyaz kan hücrelerinin bulunduğu bir papülden farklıdır. Rüptüre foliküldeki bakteriler bağışıklık sistemi ile savaşırken, beyaz kan hücrelerinin birikmesi mümkündür. Bu, gözenek içinde sızlanmaya yol açar ve sıklıkla bir sivilce veya zit olarak bilinir.



Nodüller ve Kistler
Eğer bir iltihaplı lezyon tamamen yağırsa sebase (yağ ve cilt hücreleri) materyali çevreleyen deriye yayılabilir. Bazen çevreleyen foliküllerin içine sızar ve nodüller veya kistler oluştururlar. Follikül dip boyunca kırıldığında nodül oluşur; Dokunma için boğazda ciltte büyük bir iltihaplı kabarcığa yol açar. Kist, aşırı pürüzüz dolgun lezyonlarla sonuçlanan daha aşırı bir reaksiyondur.

Yukarıda belirtildiği gibi, dermatoloji çok gelişmiş bir tıp alanı olup daha iyi akne tedavileri her zaman geliştirilmektedir. Aşırı sebum yağı etkileri anlaşıldığından, bu etkileri karşılayan tıbbın üretilmesini engelleyecek hiçbir şey yoktur. Bu web sitesinde, mevcut olan tüm farklı akne tedavilerine ve tam olarak akne ile mücadeleye nasıl yardımcı olduklarına ilişkin kılavuzlar bulabilirsiniz.


KAYNAK 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder