23 Aralık 2016 Cuma

Biberiye Yağı


Biberiye Yağı
Biberiye yağı, geniş kapsamlı sağlık faydaları için en popüler uçucu yağların başındadır. Saç büyümesini destekleme, zihinsel aktiviteyi destekleme, solunum problemlerini hafifletme ve ağrıyı azaltma noktasında farklı sağlığa ilişkin faydalar daha iyi olduğu düşünüldüğünden yıllarca giderek daha da önemli hale gelmiş ve popülerleşmiştir. Yazımda biberiye yağı nedir, biberiye yağının faydaları nelerdir, zararları nelerdir, nasıl tedarik edilir gibi sorulara cevaplar aradım.

Biberiye Yağı 


Biberiye yağı Akdeniz bölgesinde bir mutfak otu şeklinde kullanılmaktadır. Bir sürü yemekler biberiye yağı ve taze çekilmiş biberiye yaprakları ile pişirilmektedir. Biberiye esans yağı genellikle yapraklardan çıkarılmaktadır. Biberiye çalı, fesleğen, lavanta, mersin ve ada çayı barındıran nane ailesine aittir.

Bergamot Yağı

Bergamot Yağı

Bergamot, bergamot yağının özü olan ve kabuğu soyulabilen narenciye türü bir meyvedir. Bergamot'un Latince adı Citrus Aurantium veya Citrus Bergamia. Tropik bir bitki olan bergamot aynı zamanda Avrupa'da da gelişmektedir. Güçlü aroması, onu parfümlerde popüler bir bileşen haline getirmiştir ve genellikle çok önemli "en iyi not" olarak kullanılmaktadır. Çoğu temel yağın buhar damıtımına karşı, soğuk sıkıştırma yoluyla elde edilir. Farkında olmayabileceğiniz en yaygın uygulamalardan biri, siyah çayda ki kullanımıdır. Normal siyah çayda bergamot esansiyel yağı bulunması, o zaman farklı bir isim verilmektedir. Yazımda bergamot nedir, faydaları nelerdir, vücuda etkileri nelerdir, özellikleri nelerdir gibi sorulara cevaplar aradım.


Bergamot Yağı


Bergamot esasnsiyel yağının sağlık yararları bir deodorant, hassas madde, vermifuge, antibiyotik, antiseptik, antispazmodik, sakinleştirici, analjezik, antidepresan, dezenfektan, febrifuge, kicatrisan ve sindirim maddesi gibi özellikleri bulunmaktadır

Adaçayı Yağı

Adaçayı Yağı
Adaçayı Yağı, botanik adlandırma sisteminde olan bir bitkidir. Özellikle cilt bakımı meselesinde kozmetik dünyada bilinen ve sıklıkla kulağınıza çalışanan bir isimdir. Sayısız güzellik bakım malzemesinde esasında bilge esansiyel yağ olan ada çayı yağı içerdiklerini iddia edilmektedir.

Adaçayı Yağı

Bu uçucu yağ, adaçayı yapraklarının buharla damıtılmasıyla elde edilmektedir ve başlıca Aesculetinen, Alpha Humulene, Alpha Thujene, Alpha Thujone, Alpha Terpineol, Alpha Terpeninler, Alfa Pinene, Alfa Maaliene, Aromadendrene, Beta Pinene, Beta Copaene, Beta Thujone, Kirniyol, Terpinenol, Thujanol ve Terpinolen benzeri organik polimerlerden meydana gelen gruptan seçilen en az bir gruptan seçilmiş en az bir grup ile ikame edilmektedir.

8 Aralık 2016 Perşembe

Seboreik Dermatit Detaylar ve Tavsiyeler

Seboreik Dermatit
'Dermatit', kırmızı, kaşıntılı, pul pul dökülmüş (iltihaplı) bir cilt problemidir. 'Seboreik', döküntü, göğsün yüzü, kafa derisi ve göbeği gibi yağlı (yağlı) cilt bölgelerini etkiler. Bu yazımızda sizlere seboreik dermatit hakkında arka planda kalmış önemli bilgilerden bahsedeceğiz. Yazımda seboreik dermatit nedir, detayları nelerdir, tavsiyeleri nelerdir, nasıl geçer, ne iyi gelir gibi sorulara cevaplar aradım. İyi okumalar.

Seboreik Dermatit Nedir ?


Seboreik dermatit oldukça yaygındır ve birçok kişi bunu bilmemektedir. Genel anlamda, nüfusun neredeyse % 4'ünü etkilediği bildirildi ve kepek (kafa derisinin hafif seboreik dermatiti), tüm yetişkinlerin neredeyse yarısını etkileyebilir. Ergenlik döneminden sonra herhangi bir zamanda başlayabilir ve erkeklerde biraz daha yaygındır. Bebekler ayrıca, birkaç ay sonra genellikle temizlenen saç derisinde (beşik başlık) ve bez alanlarında kısa ömürlü bir seboreik dermatittir.

Seboreik Dermatit Nedir?


 Seboreik Dermatit Nedir
Seboreik dermatit, çoğunlukla kafa derinizi etkileyen yaygın bir deri problemidir. Tane lekelere, kırmızı deriye ve inatçı kepeklenmeye yol açar. Seboreik dermatit aynı zamanda yüz, üst göğüs ve sırt gibi vücudun yağlı bölgelerini de etkilemektedir. Yazımda seboreik dermatit nedir, nedenleri nelerdir, nasıl geçer, tedavisi nasıl yapılır gibi sorulara cevaplar aradım.
Seboreik dermatit genel sağlığınızı etkilemez fakat oldukça rahatsız edici olabilir ve bu durumdan utanabilirsiniz. Bulaşıcı değildir ve insanların genel algısı zayıf kişisel hijyen işaretidir.

Seboreik Dermatit Nedir


Seboreik dermatit çoğunlukla uzun süreli bir cilt problemidir. Belirtiler tedavi edilmeden evvel tekrar tekrar tedaviler uygulayabilirsiniz. Tedavi tamamlandıktan sonra bile sonra geri dönebilirler. Seboreik dermatit semptomlarını tanımak ve kişisel bakım basamakları ile ilaçların bir kombinasyonunu kullanmak suretiyle kabarmaları engelleyebilirsiniz.

Egzama Hakkında Detaylar


Egzama
Atopik dermatiti (egzema) tanımlamak için laboratuvar testine gerek yoktur. Doktorunuz cildinizi inceleyerek ve tıbbi geçmişinizi gözden geçirerek tanı koyacaktır. Diğer cilt hastalıklarını ekarte etmek veya egzamaya eşlik eden koşulları belirlemek için yama testi veya başka testler kullanabilir. Çocuğunuzun kızarıklığına yol açan belirli bir yiyeceğin olduğundan şüpheleniyorsanız, doktora söyleyin ve olası gıda alerjileri hakkında sorular sorun. Yazımda egzama nedir, nedenleri nelerdir, nasıl geçer, tedavisi var mı gibi sorulara cevaplar aradım.
  

 Egzama Nedir?


Egzamanın en kötü tarafı kaşıntı yapmasının yanı sıra, eller, kollar, bacaklar, yüz gibi açıkta kalan cilt yüzeylerinde kötü görünüm oluşturmasıdır. Egzama, çeşitli sebeplerle meydana gelen; deride kızarıklık, kaşıntı, vezikül (içi su dolu kabarcık), şişme gibi belirtilere yol açan, daha çok psikosomatik kökenli bir deri problemidir. Deri üzerinde yaşanan kabarcıklar, egzamayı en iyi tanıtan belirtidir. Akut, kronik, kuru ve yaş egzama gibi türleri vardır.Egzama, tehlikeli olmayan fakat  kötü görünüm arz eden bir rahatsızlıktır. Basit bir tedaviyle kontrol altına alınabilir. 

Egzama Nedir ? Neden Oluşur ?


Egzama
Egzama rahatsızlığa yol açan ve çirkin bir görüntüye neden olan bir deri hastalığıdır fakat o kadar da tehlikeli değildir. Basit bir tedavi uygulayarak kontrol edilebilir. Egzama kaşıntıya yol açması ve rahatsızlık vermesinin yanında, el kol ve yüz gibi açıkta kalan yerlerde meydana geldiğinde çirkin bir görünümü bulunur. Her on iki kişiden birinde, herhangi bir zaman dilinde egzama olur. Yazımda sizlere egzama nedir, neden oluşur, nasıl geçer, nasıl korunuruz, bitkisel tedavisi var mı gibi sorulara cevaplar aradım.

Egzama 


Egzamada iltihaplı deri bölgesi kızarır ve had safhada kaşınır. Aynı zamanda kurur ve üstünde sivilce vari oluşumlar yaşanır; yer yer su toplamaları oluşur. Hastalığın yol açtığı rahatsızlık daha çok kaşımaya ve oluşan çatlaklardan giren mikropların sebep olduğu enfeksiyonlardır. Egzamalı bölge kaşınırsa, zaten yayılma eğilimi olan bu enfeksiyon yayılır ve deri kanar ya da iltihaplanıp ağrıya yol açar. Çatlaklardan sızan mikroplar bedene yayılmaktadır. Kaşınarak tahriş edilen egzama bölgesi oldukça rahatsızlık vericidir. Egzama önce yüzde ve baş derisinde yaşanır. Bu noktada kontrol edilemezse kollarda ve bacaklarda, özellikle derinin katlandığı ya da giysilerin sürtündüğü yerlerde meydana gelir.

Sivilce


Akne
Akne, dünyadaki en yaygın cilt hastalığıdır. Yaygın olmakla beraber, sivilce hakkında çoğu bilgi yanlış ve ya hatalıdır. Bu durum sivilcenin tedavisinde oldukça sıkıntı yaratan durumların başındadır. Makalemde aktaracağım bilgiler, sivilceleri anlamanıza ve sivilceleri nasıl başarılı bir şekilde tedavi edeceğinize yardımcı olabilir.

Sivilce-Akne Nedir 

Sivilce tedavisi, hafif, orta veya şiddetli akne tipinize bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Bazen doktorunuz, en iyi sonuçları elde etmek ve ilaca dirençli bakterilerin gelişmesini önlemek için tedavileri beraber yürütecektir. Tedavi, göğüs veya sırt gibi (topikal ilaçlar), lekelere veya bazen cildin tüm alanlarına koyduğunuz losyonları veya jelleri barındırabilir. Ayrıca ağız yoluyla ilaçlar (oral ilaçlar) da alabilirsin.
Dermatologlar sivilcenin seyrini değiştirmesinin her zaman en iyi tavsiye olmadığını biliyor.
Sivilce hakkındaki efsaneler cilt problemi kadar yaygındır. Ortak bir efsane, sivilcenin gidişatına izin vermenizdir.

Sivilce Nedir

Akne Nedir
Dünyada görülen en yaygın cilt problemi sivilcedir. Uzmanlar sivilcenin sebepleri konusunda bilimsel bir fikir birliğine ulaşamamışlardır. Yüz sivilcelerini temizlemenize ve sağlıklı cildin tadını çıkarmaya yardımcı olmak için birçok sivilce tedavi seçeneği bulunur. Cilt bakım ürünleri, niçin sivilce tedavilerinin etkili olduklarını ve sivilcelerin neden olduğu en son araştırmalarla nasıl ilişkili olduklarını anlamanız sizin için önemli olduğuna inanıyoruz. Yazımda sivilce nedir, neden olur, sivilce tedavi yöntemleri nelerdir, belirtileri nelerdir gibi sorulara cevaplar aradım.

Sivilce 


Akne, saç köklerinin altında var olan yağ bezlerini içeren bir cilt hastalığıdır. 11 ve 30 yaşları arasındaki her 4 kişiden 3'ünü etkiler. Tehlikeli değildir, ancak cilt izlerine yol açabilir. Tedavisi ne kadar şiddetli ve kalıcı olduğuyla ilişkili olarak çeşitlenir. Risk faktörleri arasında genetik, adet döngüsü, kaygı ve stres , sıcak ve nemli iklimler, yağ bazlı makyaj ve var olan sivilcelerin sıkılması olarak sıralanabilir.

30 Kasım 2016 Çarşamba

Sedefin Kesin Çözümü


Sedefin Kesin Çözümü
Psoriasis; pembe - kırmızı, hafif kabarık bir alanda beyaz, kalın, parlak ve kuru kepekler yaşanmasıyla  halk arasında sedef hastalığı denen bir cilt hastalığıdır. Dünya nüfusunun neredeyse %2’sinde bu hastalık ile karşılaşır. Her yaşta yaşanabilen bu hastalık, beklenmedik bir biçimde ortaya çıkabilir. Sedef hastalığı; birkaç ay veya birkaç yıl devam edebilirken, bazı hastalarda ise ömür boyu aralıklı bir şekilde yaşanabilir. Bulaşıcı bir cilt problemi değildir. Yazımda sedef hastalığı nedir, nasıl geçer, tedavi yöntemleri nelerdir, kesin çözüm yöntemleri nelerdir gibi sorulara cevaplar aradım. İyi okumalar. 

Sedef Hastalığı Nedenleri

Sedef hastalığının nedenleri halen tam olarak bilinmiyor.  Sağlıklı bir insanda deri hücreleri 28-30 günde olgunlaşır. Sedef hastalarında ise bu süre 3-4 güne kadar hızlanabilir. Hızlı çoğalan hücreler deri üstünde birikerek kepeklenmelere yol açar.

Sedef Hastalığı Nasıl Geçer

Sedef Hastalığı Nasıl Geçer
Bu yazımızda sizlere sedef hastalığının nasıl geçeceği hakkında konuşacağız. Herkes sedef hastalığına yakalanabilir, fakat genelde yetişkinlerde karşılaşılan bir problemdir. Pek çok örnekte, sedef hastalığına yakalanan kişilerin ailesinde de sedef hastalığı olduğu görülmüştür. Aynı zamanda sedef hastalığına kadınlar da erkekler kadar sık yakalanabilir. Yazımda sedef hastalığı nedir, nedenleri nelerdir, belirtileri nelerdir, nasıl geçer, tedavi yöntemleri nelerdir gibi sorulara cevaplar aradım. İyi okumalar.

Sedef Hastalığı Nasıl Geçer ?

Sedef hastalığı bağışıklık sisteminde başta T hücresi adında ki beyaz kan hücresi türünden dolayı oluşmaktadır. T hücreleri, vücudun enfeksiyona ve hastalığa karşı korunması noktasında etkilidir. Sedef hastalığında, T hücreleri yanlışlıkla aktifleştirilir. Çok aktif olurlar ve diğer bağışıklık tepkilerini arttırır. Bu cilt hücrelerinin şişmesine ve hızlı çoğalmaya neden olur. Sedef hastalığı olan kişiler bazen cildin daha iyi hale geldiğini ve bazen daha da kötüleştiğini görebilir. Cildin daha da kötüleşmesine yol açan bazı durumlar da şunlardır:

Sedef Hastalığı Tedavisi

Sedef Hastalığı Tedavisi
Cilt hastalıkları noktasında belki de sizin en çok canınızı sıkacak olanı sedeftir. Yazımda sizlere sedef hastalığının tedavilerini aktaracağım aynı zamanda; sedef nedir, neden olur, belirtileri nelerdir, nasıl geçer gibi sorulara cevaplar aradım. 

Sedef Hastalığı Nasıl Geçer

Sedef hastalığınızı tedavisi, iyi hastalık yönetimi ve genel sağlık noktasında oldukça önem arz etmektedir.  Belirtilerinizi azaltan veya tamamen geçiren bir tedavi bulmak için doktorunuzla beraber bir yöntem arayın. Sedef hastalığına yakalan kişiler için neyin işe yaradığını bilemeyebiliriz. Bunun esas sebebi farklı tedavi seçeneklerini bilmek önemlidir ve sizin için doğru uygulamayı bulana kadar denemeye devam edin.

Sedef Hastalığına Ne İyi Gelir?

 Sedef Hastalığına Ne İyi Gelir
Sedef hastalığı çoğunlukla saçlı deride, dizde, dirseklerde yaşanan bir cilt problemidir. Kızarık üzeri beyaz yapışık kabuklar belirtileri arasındadır. Sedef hastalığı adını bu belirtilerden almaktadır. Bunun yalnızca saçlı deride karşılaşılan formu, tüm vücudu tutan formu, birde iltihaplı halde ki formu bulunur. Bunda sivilce benzeri böyle beyaz beyaz uçları olan belirtiler tüm vücudu tutmaktadır. Bunun yalnızca el ve ayağı tutanı ve sedef hastalığının bölgelere göre, yerleşim yerlerine göre türleri bulunur. Birde pişik benzeri koltuk altında katlandı alanda görülen psoriasis inversa dediğimiz daha farklı bir tipi de bulunur. Sedef hastalığına bu noktada ne iyi gelir, nasıl geçer, tedavi yöntemleri nelerdir gibi sorulara cevaplar aradım.

Sedef Hastalığı


Sedef Hastalığı

Sedef Hastalığı
Sizlere görülme ihtimali yüksek olan bir cilt hastalığı olan sedef hastalığı hakkında bir makale hazırladım. Psoriasis yani sedef, dünyada görülme oranı yaklaşık %2'dir. Sedef pembe – kırmızı, hafif kabarık bir zemine beyaz, kalın, parlak ve kuru pullanmalara yol açtığından halk arasında sedef hastalığı olarak adlandırılmaktadır. Yazımda sedef hastalığı nedir, nedenleri nelerdir, belirtileri nelerdir, nasıl geçer gibi sorulara cevaplar aradım. İyi okumalar.

Sedef Hastalığı

Sedef, ciltte gümüşi pullarla kaplı, kırmızı, pul pul, huysuz lekelere yol açan bir cilt hastalığıdır. Bu lekeler normal şartlar altında dirseklerinizde, dizlerinizde, kafa derinizde ve bel altında görünür ancak vücudunuzun herhangi bir yerinde de görünebilir. Çoğu insan yalnızca küçük yamalarla etkilenir. Bazı durumlarda, yamalar kaşıntılı veya yara görebilir.