11 Ocak 2017 Çarşamba

Kafur

Kafurun Kullanımı
Kafur farklı ve keskin kokusunun ötesinde pek çok sağlık probleminde kullanılan çözümlerin başında gelmektedir. Cilt ve saç bakımında da kullanılan kafurun bir çok faydası bulunmaktadır. Yazımda kafuru incelerken; kafur nedir, ne işe yarar, faydaları nelerdir, nasıl kullanılır gibi sorulara cevaplar aradım. İyi okumalar.

Kafurun Kullanımı



Akne, sivilce ve sivilce izlerine kafur oldukça iyi gelmektedir. Güçlü anti inflamatuar özelliğiyle kafur, sivilcelerin kuruması noktasında oldukça etkilidir. Aynı zamanda sivilceye yol açan bakterilerin temizlenmesinde ve lekelerin hafifletilmesinde faydalıdır. Kaşıntı ve tahriş benzeri cilt problemlerinde de kafur kullanımı önerilmektedir. Etkilenen alanlara doğrudan uygulanan kafur içerdiği kimyasal bileşikler ile sinir uçlarının düzgün çalışmasını sağlar. Ayrıca ferahlık ve soğukluk hissi verir.


Cilt kaşıntısı ile birlikte ortaya çıkan kızarıklıkları da hafifletir.
İnatçı akne ve sivilce izlerinin tedavisinin yanı sıra yara izlerinde ve yanıklarda da kullanılır.
Biraz su ve kafur karıştırılıp hamur haline getirildikten sonra cilde uygulanabilir. Bu uygulama her gün düzenli yapıldığında yara ve yanık izleri azalır.
Ancak cilt iltihabına ve tahrişe neden olan açık yaralarda kullanılması önerilmez.

Kafurun başka bir faydası da topuk çatlaklarına oldukça iyi gelmektedir. Özellikle kışın soğuk sebebiyle çatlayan topuklara kafur ve su karışımı uygulanabilir. Ardından topuklar biraz fırçalanır ve su ile durulanır. Bu uygulama topukların yumuşaması noktasında işe yararken aynı zamanda cilt yapısını onarmakta etkilidir. Uygulama sonrasında ayaklara vazelin uygulanması oldukça iyi gelecektir.


Cilt döküntüleri ve kızarıklıklar noktasında kafur oldukça etkilidir. Başka bir yaygın cilt hastalığı olan cilt döküntülerinde de kafur önerilen bir malzemedir. Etkilenen alana su ile seyreltilerek uygulanması önerilir. Birkaç gün düzenli kullanıldığında etkili sonuçlar alınacaktır.

Kafurun Etkileri

Kas ağrısı ve öksürük için kullanılır
Kafur kas ağrısını tedavi eder
Soğutucu etkisi ile kaslarda yaşanan ağrının hissedilmemesine yardımcı olur
Sırt ağrısı ya da diş ağrısı giderme noktasında da kullanılabilir

Kafurun Özellikleri

Anti oksidan özelliğe sahip bir malzemedir. Anti oksidan özellikleri bulunan kafur serbest radikallerin vücuttan atılması noktasında oldukça etkilidir.  Serbest radikaller ve zararlı toksinler genel sağlığı bozan etkenlerdir. Kafur bu durumu engelleyen bitkisel çözümlerin başında gelir. Kafur aynı zamanda diyabet, kalp damar hastalıkları ve hatta kanser gibi hastalıklara karşı da koruma sağlar.

Kafurun Sağlığa Faydası

Kafur uçucu yağ diğer ismiyle kamfor yağı etkili anti enflamatuar özellikler barındırır. Aynı zamanda iyi bir yatıştırıcıdır. Herhangi bir böcek sokması ya da diğer enfeksiyon durumunda alanın dezenfekte edilmesinde iş görür. Anti spazmodik nitelikleri ile yüz spazmı geçiren insanlara da kafur kullanımı önerilir. Saçların hızla uzaması için etkilidir, saç dökülmesinin önüne geçer.

Saç dökülmesi en yaygın sorunların başındadır. Bu sorunu gidermek için de kafur kullanılan çözümler arasındadır. Saçların hızla büyümesine yardımcı olmaktadır. Saç derisine düzenli şekilde kamfor yağı ile masaj yapılabilir.

Kafurun oldukça fazla faydası vardır. Cilt ve saç sorunlarının tedavisinde kullanıldığı gibi genel sağlık sorunlarında da etkilidir. Ancak bazı kişilerde alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Bu nedenle kullanılmadan önce mutlaka doktora danışılması önerilir. Topikal uygulamalar yapılırken dikkatli olunmalıdır. Kafur kesinlikle açık yaraların ve çiziklerin olduğu alanlara uygulanmamalıdır. Bu alanlarda vücuda gidererek zehirlenmeye neden olabilir. Kafur yararları ile kullanılması önerilen malzemeler arasında olsa da son derece dikkatli kullanılmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder