11 Ocak 2017 Çarşamba

MSM (Methylsulfonylmethane)

MSM
MSM, hayvanlarda, insanlarda ve birçok bitkide bir kimyasaldır. İnsanlarda artrit tedavisine başlamak için en sık kullanılan maddelerden biridir.

MSM, bazen glukozamin veya kondroitin gibi diğer takviyeleri ile birleştirildiği bir laboratuarda üretilebilir.

MSM (Methylsulfonylmethane) 

Metilsülfonilmetan (MSM), yeşil bitkiler, hayvanlar da var olan bir kimyasal maddedir. Bunun yanında bir laboratuarda da yapılabilir. ABD'de yayımlanan bir kitap nedeniyle popüler hale geldi, MSM. Fakat onun kullanımını destekleyen az sayıda yayınlanmış bilimsel araştırma bulunmaktadır. MSM'yi destekleyen bazı literatürün aksine, MSM'de bulunan MSM veya kükürt için Önerilen Diyet Ödeneği (RDA) yoktur. Kükürt eksikliği tıbbi literatürde tanımlanmamıştır.

MSM'NİN Özellikleri

İnsanlar MSM'yi ağızdan aldıklarında ve kronik ağrı, osteoartrit, eklem inflamasyonu, romatoid artrit, osteoporoz, eklem çevresinde yaşanan iltihap (bursit), tendinit, tendon çevresinde şişmeye yol açabilir (kas-iskelet sistemi ağrısı, kas krampları, sertleştirilmiş). Skleroderma, yara dokusu, gerilme izleri, saç dökülmesi, güneş / rüzgar yanmasına karşı koruma, göz iltihabı, ağız hijyeni, diş eti hastalığı, yaralar, kesikler ve aşınmaların iyileşmesini hızlandıran bir cilt durumudur.

İnsanlar bu uygulamaların dışında alerjileri, kronik kabızlık, "ekşi mide", ülserler, divertiküloz, premenstrüel sendrom (PMS), ruh halinde düşüklüğü, obezite, zayıf dolaşım, yüksek tansiyon ve yüksek kolestrol adı verilen bağırsak hastalığının hafifletilmesi için MSM'yi alıyor. Ayrıca, tip 2 diyabet, karaciğer sorunları, Alzheimer hastalığı, amfizem ve pnömoni de dahil olmak üzere akciğer bozuklukları, kronik yorgunluk sendromu, otoimmün bozukluklar (sistemik lupus eritemli), HIV enfeksiyonu ve AIDS ve kanser gibi problemlerde de MSM yardımcı olarak kullanılabilir.

 

MSM'nin Faydaları


MSM, göz iltihabı, mukoza zarfında yanma, temporomandibular eklem (TMJ) problemleri, bacak krampları, migren, baş ağrısı, kalıntı, Trichomonas vaginalis ve Giardia dahil bağırsak ve ürogenital yolların paraziter enfeksiyonları, maya enfeksiyonu, böcek sokması, radyasyon zehirlenmesi ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi konularında etkilidir

Yapılan araştırmalar, MSM'yi 14 km'lik koşu egzersizinden 10 gün önce başlayarak kas hasarını azaltmaya yardımcı olabileceğini gösteriyor. Hemoroid. Araştırmalar, hyalüronik asit ve çay ağacı yağı (Proctoial, BSD Pharma, İtalya) ile birlikte MSM içeren spesifik bir jelin 14 gün boyunca uygulanmasının hemoroid hastalığında ağrı, kanama ve tahrişi azaltabileceğini gösteriyor.
 

MSM 


Araştırmalar, günde iki ve üç bölünmüş dozda MSM'yi tek başına veya glukozamin ile beraber uygulayarak ağrıyı ve şişkinliği azaltabildiği ve osteoartritli kişilerin işlevlerini geliştirdiğini gösteriyor. Fakat gelişmeler klinik açıdan önemli olmayabilir. Bunun yanında, MSM sertliği veya genel belirtileri gidermeyebilir.

MSM Nerede Bulunur


60 gün süreyle günlük bir boswellik asit (Triterpenol, Laborest Italia S.p.A., İtalya) ile beraber bir MSM ürünü (Lignisul, Laborest Italia S.p.A., İtalya) almak, anti-enflamatuar ilaçlara olan ihtiyacı azaltabilir, ancak ağrıyı gidermez. Ayrıca, Eklemler erken araştırma, MSM'yi (AR7 Müşterek Kompleksi, Robinson Pharma, Orange County, CA) içeren bir kombinasyon ürününü 12 haftalık ağız yoluyla alması, osteoartritli kişilerde eklem ağrısı ve hassasiyet derecelendirme puanlarını geliştirir ancak görünümünü iyileştirmez.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder